Над 500 000 имейл адреса на известна българска онлайн поща са

...
Над 500 000 имейл адреса на известна българска онлайн поща са
Коментари Харесай

Обвинената в кибертероризъм фирма хакнала 500 000 имейл адреса на известна българска поща

" Над 500 000 имейл адреса на известна българска онлайн поща са били хакнати ", съобщи в Добрич зам.-главният прокурор Иван Гешев . Това е открито през днешния ден, а данните са от разкриптираните компютри от компанията „ Тад Груп ”, упрекната в кибертероризъм. 
 

„ Факт е, че тази база данни е хакната, факт е, че там е осъществено търсене, факт е че са отваряни пощи на избрани хора ”, разяснява Гешев, без да посочи кои са пострадалите.

 
Той съобщи, че в понеделник на 20-годишният Кристиян Бойков ще бъде повдигнато обвиняване за тероризъм посредством осъществяване на компютърно закононарушение, каквото към този момент имат комерсиалният шеф на компанията и притежателят й Иван Тодоров.



На тримата са наложени забрани да напущат страната. Има огромна възможност Тодоров, който е отвън България, да бъде обявен  за интернационално търсене. " Решението ще вземат наблюдаващите прокурори, сподели още Гешев.
 

Търговският  директор и притежателят на „ Тад Груп ” са привлечени под отговорност като подбудители. По думите на Гешев всеки, който е бил чиновник на компанията през последните две години, ще бъде разпитан. Зам.-главният прокурор удостовери, че всички чиновници са подали молби за овакантяване.-->
 

" Имаме основателни подозрения, които ще проверим, че това е едно целеустремено деяние по отношение на страната , ще проверим дали тези лица не са получили някакво заплащане, по тази причина сме упълномощили данъчни проверки ", добави Иван Гешев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР